ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝

Շոկոլադե տորթ առանց թխելու

Չիզքեյք «Բեյլիզ»

Բուլղարական սառը ապուր վարունգով

Շոկոլադե տորթ կարամելային շերտով

Տորթ «Տրյուֆել»

Գազարով չիզքեյք

Նրբաբլիթներով աղանդեր հունգարական ձևով

Աղցան սնկով և հավի մսով

Աղցան կարմիր բազուկով և պանրով

Լցոնված դդում

Պլյուշկա կեֆիրով

Շտրուդել – փախլավա