ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝
Մեղրով թխվածքաբլիթ
Քաղցր սուջուխ
Իտալական աղանդեր շոկոլադով
Շոկոլադե-մեղրային տորթ ազնվամորիով
Խաղողով և ընկույզով տորթ
Կակաչով և ընկույզով տորթ
Չինական թխվածք ”Լոտուս”
Մեղրով տորթ
Ելակով ժելե
Շոկոլադե փանքեյք
Բակլավա
Կարամելային կրեմով և խնձորով տարտ