ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝

Փախլավա

Բալով շոկոլադապատ մարմելադ

Մեղրով տորթ ազնվամորիով

Սալորաչրով և բազուկով աղցան

Դարչինով կեքս

Խնձորով հունական պիրոգ ”Միլոպիտա”

Խնձորով և գազարով աղցան

Ձվով և ռուկոլայով աղցան

Խնձորով տորթ բավարիական մուսսով

Գազարով և ընկույզով աղցան

Մեղրով շոկոլադե տորթ

Մսով կոտլետներ սալորաչրի միջուկով