ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝

Ընկույզով և դարչինով բուլկի

Ելակով և կաթնաշոռով աղանդեր

Խնձորով փախլավա

Գազարով տորթ

Շոկոլադե տորթ բանանով

Ընկույզով տորթ բանանով և անանասով

Աղցան «Թբիլիսի»

Բանանով էսկիմո

Տորթ “Caprice”

Գազարով և ձվով աղցան

Մեղրով տորթ ընկույզով

Սացիվի հավի մսով