ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝
Բակլավա ֆիլո խմորով
Ընկույզով տորթ
Վրացական ապուր «Խարչո»
Տորթ Զատիկ
Շոկոլադե տորթ թխվածքաբլիթով
Դդումով կեքս
Չրերով կոնֆետներ
Ջեմով մինի – բիսկվիթներ
Բալով ժելե սալորաչրի բարձիկի վրա
Կաղամբով կարկանդակ
Ֆրանսիական կարկանդակ ”Quiche”
Չրերով և դարչինով ռուլետ