ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝

Կաթնաշոռային “Եղևնիներ”

Աղցան ”Նռան ապարանջան”

Օրիգինալ տոլմա

Նրբաբլիթով խորտիկ-տորթ

Գետնանուշով փախլավա

Շոկոլադե նապոլեոն

Մեղրով տորթ ”Ամանորյա”

Խոզի մսով և ընկույզով ռուլետներ

Տնական փախլավա

Աղցան ”Կարապներ”

Բուժենինա ”Մսային ասորտի”

Հնդկահավի միսը շերտավոր խմորի մեջ