ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝

Շոկոլադե թխվածքաբլիթներ

Տանձով կարկանդակ Tarte Tatin

Կարմիր բազուկով և ընկույզով աղցան

Լցոնված խնձոր

Սմբուկով ռուլետ

Փխալի կանաչ լոբով

Ընկույզով տորթ նրբաբլիթներից

Փախլավա

Կարմիր կաղամբով աղցան

Թխվածքաբլիթ Դեղձ

Վրացական ապուր “Խարչո”

Ջնարակապատ փքաբլիթ