ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝
Շոկոլադե տորթ
Վանիլային թխվածքաբլիթներ
Մսով ու գազարով կարկանդակ
Հունգարական կարկանդակ «Ժերբո»
Բրաունի բալով, ընկույզով ու կաթնաշոռով
Շոկոլադե տորթ թխվածքաբլիթներով ու ընկույզով
Թթվասերային կարկանդակ խնձորով ու դարչինով
Հնդկացորենի ալյուրով տորթ
Շոկոլադով ու ընկույզով պահքային տորթ
Պահքային կոնֆետներ
Խնձորով դեսերտ
Մեղրով պահքային թխվածք