ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝

Աղցան Տիֆֆանիից

Աղցան «Կրիա»

Մսով ու սնկով տոնական աղցան

Նարնջով և ընկույզով բրաունի

Աղցան «Արքայազն»

Լցոնած խնձոր

Մեղրով թխվածքաբլիթներ

Մեղրով եփովի տորթ

Կիտրոնով ու չամիչով պիրոգ

Ընկույզով պիրոգ

Տորթ «Իմաստուն հրեա»

Տորթ “Կանացի քմահաճույք”