ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝

Խնձորով եվ ընկույզով պիրոգ

Թխվածքաբլիթով և կոկոսի քերուկով ռուլետ

Աղցան Շերլոք

Շոկոլադով և կակաչի սերմով տորթ

Հավի մսով և մանդարինով աղցան

Կաթնաշոռով և բանանով դեսերտ

Կրեկեր վարսակի փաթիլներից

Կոզինախ

Եգիպտական տորթ

Ընկույզով տորթ

Կարամելային-ընկուզային կրեմ

Խտացրած կաթով և բանանով ռուլետ