ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝
Խնձորով եվ ընկույզով պիրոգ
Թխվածքաբլիթով և կոկոսի քերուկով ռուլետ
Աղցան Շերլոք
Շոկոլադով և կակաչի սերմով տորթ
Հավի մսով և մանդարինով աղցան
Կաթնաշոռով և բանանով դեսերտ
Կրեկեր վարսակի փաթիլներից
Կոզինախ
Եգիպտական տորթ
Ընկույզով տորթ
Կարամելային-ընկուզային կրեմ
Խտացրած կաթով և բանանով ռուլետ