ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝

Լոլիկով և ընկույզով աղցան

Զեֆիրով և մրգերով տորթ

Չամիչով, չրերով և ընկուզեղենով փլավ

Ընկույզով և չրերով կուլիչ

Զատիկի պիրոգ

Իտալական շոկոլադե տորթ

Ընկույզով և խտացրած կաթով տորթ

Կակաչի սերմով և բալով պիրոգ

Յուրահատուկ մրջնաբույն

Լեհական թխվածք «Piernik staropolski»

Լակոմկա հալվայով

Ընկույզով և շոկոլադով տորթ