ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝
Լոլիկով և ընկույզով աղցան
Զեֆիրով և մրգերով տորթ
Չամիչով, չրերով և ընկուզեղենով փլավ
Ընկույզով և չրերով կուլիչ
Զատիկի պիրոգ
Իտալական շոկոլադե տորթ
Ընկույզով և խտացրած կաթով տորթ
Կակաչի սերմով և բալով պիրոգ
Յուրահատուկ մրջնաբույն
Լեհական թխվածք «Piernik staropolski»
Լակոմկա հալվայով
Ընկույզով և շոկոլադով տորթ