ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝

Մեղրով տորթ սալորաչրով

Շոկոլադե-ընկուզային միջուկով նրբաբլիթ

Մանդարինով տորթ

Բանանով աղանդեր

Խնձորով և սալորաչրով պիրոգ

Կաղամբով և մանդարինով աղցան

Մյուսլի չրերով

Ղադեիֆ

Խնձորով և ընկույզով պիրոգ

Հավի փափկամսով ֆրանսիական աղցան

Շոկոլադե-ընկուզային բիսկվիթ

Շոկոլադե կոնֆետներ