թարխուն
թարգմանություն՝ на русском - эстрагон (тархун), in English - tarragon
Թարխունը լայն կիրառվում է ինչպես բուսաբուժության, այնպես էլ՝ խոհարարության մեջ: Տերևները պարունակում են մեծ քանակությամբ եթերային յուղ, ինչի շնորհիվ էլ այն այդքան նուրբ է: Թարխունը հրաշալի համադրվում է թթու մրգերի, հատապտուղների ու կիտրոնի հյութի հետ: Այն օգտագործվում է խորտիկների, ապուրների, մսային, բանջարեղենային կերակուրների մեջ, ինչպես նաև նրանով թարմ հյութեր ու ըմպելիքներ են պատրաստում:
Փորձեք մեր առաջարկած թարխունով ուտեստներն ու խմիչները.
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/snkov-zambyuxner-9-420x400.jpg)
Ուտեստ ”Սնկով զամբյուղներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/pashtet-havi-msic-4-420x400.jpg)
Պաշտետ հավի մսից