թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
Մեղրով տորթ
Ուտեստ ”Մսով բույն”
Տորթ ”Շոկոլադե նրբություն”
Շոկոլադե-վանիլային կեքս
Մեղրով տորթ թթվասերային կրեմով
Տորթ ”Շոկոլադե հրաբուխ”
Շոկոլադե քացրաբլիթ
Կաթնաշոռով և չամիչով թխվածք
Տորթ ”Արբած բալ”
Հավ գարեջրով
Բանանով տորթ առանց թխելու
Բրոկոլի հավի մսով