թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
Յոգուրտով տորթ
Պելմենի ջեռոցում
Բիսկվիթային ռուլետ
Շոկոլադե մաֆիններ
Շոկոլադե մրջնաբույն
Կակաչի սերմով և բալով պիրոգ
Սնկով պիրոգ
Քաղցրաբլիթով տորթ առանց թխելու
Շոկոլադե տորթ
Կարկանդակ ”Արևածաղիկ”
Լակոմկա հալվայով
Տեֆտելի պանրով