թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
Թխվածք Զատիկի համար
Շոկոլադե տորթ սրճային համով
Աղցան “Օլիվիե”
Կաթնաշոռային տորթ սառեցրած բալով
Դդումով կեքս
Մսային գնդիկներ պանրով և սնկով
Մսապուր հալված պանրով
Գազարով ռուլետ կաթնաշոռային միջուկով
Կանաչիով և պանրով բլիթներ
Ժելեով և թթվասերով տորթ առանց թխելու
Ժելեով տորթ
Ջեմով թխվածքներ