թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
Կարտոֆիլ “Գյուղական” ձևով
Թխվածքաբլիթ Դեղձ
Թխվածքաբլիթ Նապաստակ
Ջնարակապատ փքաբլիթ
Լցոնված բագետ
Դեղձով թխվածք
Սմբուկով ուտեստ
Իտալական պիցցա
Կարտոֆիլը խոզապուխտով
Խաչապուրի
Բանջարեղենային պիցցա
Կաթնաշոռով ժելե տորթ