թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
Ընկույզով պիրոգ
Տորթ «Հրեշտակի արցունքներ»
Բրոկոլին ջեռոցում
Տորթ «Ներշնչանք»
Վարսակով թխվածքաբլիթներ
Գրպանիկներ՝ հավի մսով ու սնկով
Արագ պիցցա թավայի մեջ
Կարմիր լոբով սոուս
Մսային բաց պիրոգ
Հաղարջով պիրոգ
Պելմեններ՝ կճուճում
Խնձորով եվ ընկույզով պիրոգ