լավաշ
թարգմանություն՝ на русском - лаваш, in English - lavash
Լավաշը հայկական բարակ, սպիտակ հաց է: Այն պատրաստում են ալյուրից, ջրից, թթխմորից և աղից։ Հայաստանում լավաշ սովորաբար թխում են ավանդական ճանապարհով. խմորը բարակ գրտնակում են և կպցնում կավե թոնրի տաք պատերին։ Նոր թխված լավաշը չոր է, սակայն փակ տարայի մեջ փափկում է: Արագ փափկեցնելու համար լավաշի վրա կարելի է ջուր ցողել, և 30 րոպեյով հանգիստ թողնել: Չոր լավաշը ճիշտ պայմաններում կարելի է պահպանել շատ երկար:
Լավաշը հրաշալի համադրվում է յուրաքանչյուր կերակուրի հետ: Դրա մեջ նաև շատ հարմար է խճողակներ, պանրի տեսակներ լցնել ու համեղ կերակուրներ պատրաստել: Նրանով պատրաստում են կարկանդակներ, ռուլետներ, սենդվիչներ, բրնձով փլավ լավաշի մեջ և այլն:
Լավաշը նաև շատ հաճախ օգտագործում են որպես մի շարք խմորի տեսակների փոխարինող տարբերակ: Օրինակ՝ այն կարող է փոխարինել լազանյայի շերտերին:
Շատ կարևոր է, որ լավաշը լինի որակյալ. այն պետք է թխված լինի հավասարաչափ, լինի բարակ և առաձգական, չպարունակի կողմնակի բաղադրիչներ, և շատ աղի չլինի:
Ձեզ ենք ներկայացնում լավաշով պատրաստված մի քանի բաղադրատոմսեր.
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/shaurma-17-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/lavashov-karkandak-nor-9-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/lavash-havi-msov-10-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/babaxanush-6-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/dzun-lavashi-mej-15-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/lavashov-karkandak-12-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/egiptacorenov-snkov-rulet-8-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/roll-sendvich-5-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/shaurma-havi-msov-10-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/lavashov-rulet-covaxecgetni-zoxiknerov-101-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/msov-lconvac-lavash-7-420x400.jpg)