խտացրած կաթ
թարգմանություն՝ на русском - сгущенное молоко, in English - condensed milk
Խտացրած կաթը կոնցենտրացված կովի կաթի ու շաքարի խառնուրդ է: Բացի մեզ հայտնի ավանդական (դասական) խտացրած կաթից, լինում է նաև առանց շաքարավազի, սերուցքային, սրճային համով, ինչպես նաև եփված խտացրած կաթ:
Այն սովորաբար ուտում են սպիտակ հացով ու զանազան թխվածքաբլիթներով: Խոհարարության մեջ խտացրած կաթով ընդունված է պատրաստել տարբեր դեսերտներ, թխվածքներ, ֆրեշեր ու հյութերի, ինչպես նաև պաղպաղակ: Արագ կրեմ պատարստելու ամենահարմար տարբերակը խտացրած կաթը կարագի հետ խառնելն է: Սակայն հիշեք, որ պետք չէ շատ չարաշահել խտացրած կաթի օգտագործումը, քանի որ այն շատ քաղցր է:
Մենք առաջարկում ենք շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոն պատրաստվում են խտացրած կաթով:

Շոկոլադով ու գետնանուշով պոմադկա

Ամանորյա ըմպելիք «Յուանյան»

Տորթ «Ռահաթ»

Տորթ «Իմաստուն հրեա»

Տորթ “Կանացի քմահաճույք”

Տորթ «Կաթնային»

Վաֆլե-շոկոլադե տորթ

Արագ ռուլետ

Ելակով տորթ-սուֆլե

Շոկոլադե տորթ-պաղպաղակ

Նրբաբլիթներով տորթ

Տորթ Թռչնի կաթ