խտացրած կաթ
թարգմանություն՝ на русском - сгущенное молоко, in English - condensed milk
Խտացրած կաթը կոնցենտրացված կովի կաթի ու շաքարի խառնուրդ է: Բացի մեզ հայտնի ավանդական (դասական) խտացրած կաթից, լինում է նաև առանց շաքարավազի, սերուցքային, սրճային համով, ինչպես նաև եփված խտացրած կաթ:
Այն սովորաբար ուտում են սպիտակ հացով ու զանազան թխվածքաբլիթներով: Խոհարարության մեջ խտացրած կաթով ընդունված է պատրաստել տարբեր դեսերտներ, թխվածքներ, ֆրեշեր ու հյութերի, ինչպես նաև պաղպաղակ: Արագ կրեմ պատարստելու ամենահարմար տարբերակը խտացրած կաթը կարագի հետ խառնելն է: Սակայն հիշեք, որ պետք չէ շատ չարաշահել խտացրած կաթի օգտագործումը, քանի որ այն շատ քաղցր է:
Մենք առաջարկում ենք շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոն պատրաստվում են խտացրած կաթով:
Դդումով տորթ
Խտացրած կաթով պաղպաղակ
Տորթ ”Թռչնի կաթ մարմելադով”
Տորթ ”Նրբություն”
Էկլերով տորթ
Տորթ ՛՛Գերան՛՛
Շոկոլադե տորթ բանանով
Տորթ Թռչնի կաթ
Բիսկվիթային մեղրով տորթ
Կարամելային մեղրով տորթ
Տորթ Էսկիմո
Բրազիլիական կոնֆետներ “Բրիգադեյրո”