կաթնաշոռ
թարգմանություն՝ на русском - творог, in English - cottage cheese
Կաթնաշոռի օգտագործումն առողջության համար շատ կարևոր է: Այն պարունակում է А, В, С, D վիտամիններ, ինչպես նաև երկաթ, ֆոսֆոր ու կալցիում: Սովորաբար հանդիպում է դասական, բարձր յուղայության, առանց յուղայնության և կալցիումով հագեցած տեսակներ: Այն կարող ենք խառնել ընդեղենի, մեղրի, թթվասերի ու օշարակների հետ: Շատ համեղ են ստացվում կաթնաշոռով պատրաստված պիրոգներն ու թխվածքները:
Ձեր դատին ենք ներկայացնում մի քանի համեղ բաղադրատոմսեր, որոնց հիմքում կաթնաշոռն է:
Մերենգայով տորթ
Հիլով թխվածքաբլիթներ
Խնձորով շոռակարկանդակ
Ընկույզով ու ֆետա պանրով գնդիկներ
Տոնական շտոլեն
Տորթ «Սիրո տնակ»
Սնկով ու կաթնաշոռով պուդինգ
Տորթ «Հրաշք»
Կաթնաշոռով նրբաբլիթներ
Մսով ու պանրով պիրոգ
Մեղրով եփովի տորթ
Վիեննական շոռակարկանդակ