կաղամբ
թարգմանություն՝ на русском - капуста, in English - cabbage
Ինչպես համաշխարհյի, այնպես էլ հայկական խոհանոցում կաղամբը շատ է օգտագործվում: Նրա բուժիչ հատկությունների մասին շատերը գիտեն: Բացի առողջարար լինելուց այն շատ համեղ է: Կաղամբն օգտագործում են թարմ, պահածոյացված, խաշած ու տապակած վիճակում: Այն անփոխարինելի է աղցանների ու մի շարք բանջարեղենային ուտեստների պատրաստման գործում: Կաղամբի մեջ են փաթաթում ամենատարբեր խճողակներն ու անզուգական համ փոխանցում վերջիններիս:
Ներկայացնենք կաղամբով պատրաստված կերակրատեսակներ:

Արագ կարկանդակ

Աղցան հավի կրծքամսով և բանջարեղենով

Աղցան մարինացված բանջարեղենով

Շաուրմա

Կարտոֆիլով և մսով ջեռեփուկ

Թթու դրած կաղամբ գազարով

Դդումով կարկանդակներ մսային միջուկով

Կաղամբով կոտլետներ

Թեթև աղցան վարունգով

Պեկինյան կաղամբով աղցան

Պեկինյան կաղամբով և լոլիկով աղցան

Աղցան ”Ծովային”