կանաչի
թարգմանություն՝ на русском - зелень, in English - herbs
Համեղ կերակրի գաղտնիքը կախված է համեմունքներից և կանաչիների օգտագործումից, իսկ ճիշտ համադրված կանաչիները խոհարարներին հանճարեղ են դարձնում:
Կանաչին խոհանոցի զարդն է համարվում: Այն օգտագործում են բոլոր ճաշատեսակների մեջ. համեմում ապուրները, ձկնային, մսային կերակուրները, ջեռեփուկները, աղցանները, բուտերբրոդները, սենդվիչները և այսպես շարունակ: Սովորաբար, խոհարարության մեջ ընդունված է օգտագործել ինչպես թարմ, այնպես էլ չորացված ու մանրեցված կանաչիներ: Կոնաչիները օրգանիզմի համար կարևոր նշանակություն ունեն, այդ իսկ պատճառով էլ վերջիններիս օգտագործումը շատ անհրաժեշտ է: Գոյություն ունեն կանաչիների բազմաթիվ տեսակներ, որոնցից ամենահայտնինեն են.
Ռեհան- Թարմ ռեհանը ուտեստին լավ բույր է հաղորդում, իսկ չորացրածը` լավ համ։
Մաղադանոս- Հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։
Ուրց- Լայնորեն օգտագործվում է շոգեխաշած և ջեռոցում եփված ուտեստների մեջ, ինչպես նաև աղցանների և ապուրների մեջ։
Ծիտրոն- Հարմար է համեմել ապուրները, մսային (հատկապես գառան մսի հետ), բանջարեղենային ուտեստները և անգամ մրգային աղցանները։
Եղեսպակ- Հիմնականում օգտագործում են իտալական խոհանոցում՝ թռչնամիսը, ճագարի միսն ու այլ մսատեսակները համեմելու համար։
Անանուխ- Այն կարող եք ավելացնել ապուրների, աղցանների, լիմոնադների, կոկտեյլների, կոնֆետի, շոկոլադի և թեյի մեջ։
Սամիթ- Թարմ վիճակում ավելացվում է աղցանների, ապուրների, մսով երկրորդ ուտեստների, ձկան, բանջարեղենի և սոուսների մեջ։ Այն լայն օգտագործվում է նաև պահածոյացման մեջ։
Այս բոլոր բաղադրատոմսերում օգտագործվում է կանաչի:
![karmir-lobov-axcan](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/04/karmir-lobov-axcan-4-420x400.jpg)
![buterbrod-zatik-](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/04/buterbrod-zatik-5-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/04/dzvov-tartaletka-5-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/04/zatiki-dzu-bazukov-420x400.jpg)
![snndarar-pizza](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/03/snndarar-pizza-7-420x400.jpg)
![anansov-xozapuxtov-axcan](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/03/anansov-xozapuxtov-axcan-4-420x400.jpg)
![pizza-rulet](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/03/pizza-rulet-9-420x400.jpg)
![tapakac-kartofil-banjarexenov](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/03/tapakac-kartofil-banjarexenov-7-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/02/havi-msov-kotlet-9-420x400.jpg)
![bulki-navakner-omletov](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/02/bulki-navakner-omletov-8-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/02/kartofilov-shrtharmon-5-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/hndkahavi-rulet-7-420x400.jpg)