կարտոֆիլ
թարգմանություն՝ на русском - картофель, in English - potatoes
Անհնար է պատկերացնել խոհանոցն առանց կարտոֆիլի: Այն թերևս ամենաշատ օգտագործվող բանջարեղենն է: Երբեմն այն նաև «երկրորդ հաց» են անվանում: Սովորաբար, կարտոֆիլի տեսակներն առանձնանում են իրենց գույնով, չափով ու համով: Վերջինս պարունակում է օրգանիզմի համար կարևոր հանքային նյութեր, A, C խմբի վիտամիններ, ամինաթթուներ, օսլա և սպիտակուց: Կարտոֆիլն ամենատարբեր կերպ են օգտագործում. խաշում, տապակում, խորովում, շոգեխաշում են, ավելացնում են տաք ուտեստների, աղցանների մեջ ու լցոնում:
Ահա Ձեզ ենք ներկայացնում կարտոֆիլային մի շարք բաղադրատոմսեր, որոնք դուր կգան անգամ ամենաքմահաճ գուրմանին:

Դդումով և կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Շվեյցարական ուտեստ “Կարտոֆիլ Rösti”

Աղցան «Վինեգրետ»

Կարտոֆիլ “Հովհար”

Կարտոֆիլով և բեկոնով աղցան

Հավի մսով և բրնձով ապուր

Սնկով կրեմ-ապուր

Աղցան ”Նռան ապարանջան”

Աղցան ”Գազար”

Աղցան ”Մայրաքաղաքային”

Մսով խորտիկ-տորթ

Կարտոֆիլային աղցան