կիտրոն
թարգմանություն՝ на русском - лимон, in English - lemon
Կիտրոնը հայտնի է իր բուժական հատկություններով, ցիտրուսային անզուգական համով ու արևոտ գույնով: Գոյություն ունի կիտրոնի 10 էկզոտիկ տեսակ և շուրջ 20 տնային ծառերի տեսակ:
Այն պարունակում է В1, В2, В9, А, Р, D, Е վիտամիններ, խնձորի և կիտրոնի թթուներ, յոդ, կալիում, երկաթ և այլն: Անհնար է պատկերացնել աղցաններն ու սոուսները առանց կիտրոնի: Վերջինիս հյութը օգտագործվում է աղցաններ, սոուսներ, մարինադներ ու դեսերտներ պատրաստելու համար, իսկ կեղևով մատուցում են ձկնային, մսային կերակուրների ու ամենատարբեր բանջարեղենային ուտեստների հետ:
Ներկայացնում են մի քանի բաղադրատոմսեր, որտեղ կիտրոնն ունի իր ուրույն դերը:
Վիեննական շտրուդել
Հավ՝ խաղողի սոուսով
Խնձորի ջեմ՝ համեմունքներով
Տորթ “Կանացի քմահաճույք”
Բրնձով, լոբով և հավի մսով աղցան
Կիտրոնով տորթ
Կաթնաշոռով տորթ առանց թխելու
Չիզքեյք ”Տիրամիսու”
Տորթ ”Կոլիզեում”
Զատիկի կուլիչ
Ձուկ ՝ շերտավոր խմորի մեջ
Ընկույզով և չրերով կուլիչ