կոճապղպեղ (имбирь)
թարգմանություն՝ на русском - имбирь, in English - ginger
Կոճապղպեղը շատ օգտակար ու լայն կիրառվող համեմունք է: Հայտնի են սև և սպիտակ տեսակները: Այն հրաշալի այրում է օրգանիզմի յուղերը, այդ պատճառով էլ մի շարք դիետաների հիմքն է հանդիսանում:
Կոճապղպեղն օգտագործում են թարմ, չորացրած և պահածոյացված վիճակում: Այն հրաշալի համադրվում է պանիրների, սնային, մսային ու ձկնային կերակուրների, մրգային մարինադների ու պահածոների հետ: Հատկապես համեղ են ստացվում սոուսներն ու ապուրները որոնք համեմված են կոճապղպեղով:
Ահա մի քանի բաղադրատոմսեր:
Տավարի միսը մոնղոլական ձևով
Դդումով կարկանդակներ մսային միջուկով
Դդումով պիրոգ ”Pumpkin Pie”
Սոյայի սոուսով մարինացված բադ ջեռոցում
Կոմպոտ խնձորով և սառեցրած հապալասով
Խնձորով փախլավա
Գազարով տորթ
Հավը կիտրոնի և մեղրի մարինադով
Թխվածքաբլիթ “Ձվիկներ”
Շոկոլադե օրիգինալ կեքս
Բամզաշերտ խորտիկ
Նարինջով տորթ