հազարի թերթեր
թարգմանություն՝ на русском - листовой салат, in English - leaf salad
Հազարի թերթերը տարբերվում են միմյանցից իրենց համով, փափկությամբ և ծայրերի կառուցվածքով: Ամենատարածվածը Ռոմեն տեսակի հազարն է: Կանաչու այս տեսակն իր մեջ պարունակում է սպիտակուցներ, ճարպեր, ածխաջրեր, շաքար, ջուր, А, С, Е, К1 և B խմբի վիտամիններ ինչպես նաև երկաթ, կալիում, կալցիում և մագնեզիում: Այն առավել հաճախ օգտագործվում է թարմ վիճակում աղցանների, սնկային կերակուրների մեջ, ինչպես նաև զանազան ուտեստներ զարդարելու համար:
Ծանոթացեք այս անչափ համեղ բաղադրատոմսերին:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/roll-sendvich-5-420x400.jpg)
Ռոլլ սենդվիչ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/havov-bekonov-sendvich-6-420x400.jpg)
Հավով և բեկոնով սենդվիչ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/lavashov-rulet-covaxecgetni-zoxiknerov-101-420x400.jpg)
Լավաշով ռուլետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/banjarexenov-axcan-8-420x400.jpg)
Բանջարեղենով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/axcan-cezar-11-420x400.jpg)
Աղցան Կեսար
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/xozapuxtov-aghcan-hngyak-5-420x400.jpg)
Խոզապուխտով աղցան “Հնգյակ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/covaxecgetnov-aghcan-8-420x400.jpg)
Ծովախեցգետնով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/club-sandwich-10-420x400.jpg)
Քլաբ սենդվիչ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/kotletner-krianer-10-420x400.jpg)
Կոտլետ “Կրիաներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/mini-xorovac-11-420x400.jpg)
Մինի խորոված փայտիկների վրա