հազրեվարդ (розмарин)
թարգմանություն՝ на русском - розмарин, in English - rosemary
Հազրեվարդն լայն օգտագործվում է ինչպես եվրոպական, այնպես էլ ասիական խոհանոցում: Հաճախակի օգտագործումը նպաստում է ուղեղի աշխատանքի զարգացմանն ու հիշողության ամրապնդմանը: Այն դիետիկ սննդակարգի անբաժան մասնիկն է կազմում:
Հազրեվարդ կարող եք ավելացնել գրեթե բոլոր տաք ուտեստների մեջ: Այն յուրահատուկ համ ու բույր է հաղորդում սնակային, բանջարեղենային ու մսային կերակուրներին, ինչպես նաև պաստաներին ու կարկանդակներին: Վերջինս հրաշալի համադրվում է օղու, գրոգի, գարեջրի ու գինու հետ:
Պատրաստեք ու վայելեք այս համեղ ուտեստները:
Լոլիկի մածուկով պերլոտտո
Թզի ջեմ
Խոզի մսով ու սնկով ռուլետներ
Բեկոնով կարտոֆիլ
Բանջարեղենային պիրոգ
Պանրով և կաթնաշոռով կարկանդակ
Սթեյք լցոնված պանրով և սնկով
Մսով ռուլետ սպանախով
Կարտոֆիլով աղցան իսպանական ձևով
Հնդկահավի փափկամիս համեմունքներով
Հավի բուդ՝ նարնջով և հազրեվարդով
Ոչխարի բուդ՝ հազրեվարդով