հազրեվարդ (розмарин)
թարգմանություն՝ на русском - розмарин, in English - rosemary
Հազրեվարդն լայն օգտագործվում է ինչպես եվրոպական, այնպես էլ ասիական խոհանոցում: Հաճախակի օգտագործումը նպաստում է ուղեղի աշխատանքի զարգացմանն ու հիշողության ամրապնդմանը: Այն դիետիկ սննդակարգի անբաժան մասնիկն է կազմում:
Հազրեվարդ կարող եք ավելացնել գրեթե բոլոր տաք ուտեստների մեջ: Այն յուրահատուկ համ ու բույր է հաղորդում սնակային, բանջարեղենային ու մսային կերակուրներին, ինչպես նաև պաստաներին ու կարկանդակներին: Վերջինս հրաշալի համադրվում է օղու, գրոգի, գարեջրի ու գինու հետ:
Պատրաստեք ու վայելեք այս համեղ ուտեստները:
Տավարի միս ` համեմունքներով
Լոլիկով բուլկիներ գրիլի վրա
Ռուլետ ոչխարի մսով
Լցոնված դդում
Կոճապղպեղով լիմոնադ
Հավի թևիկներ լոլիկի մարինադով
Հազրեվարդով թխվածքաբլիթ
Հավի բուդ գարեջրի մարինադով
Բուլկի Տոնածառ
Իսպանական տորտիլյա