հիլ(кардамон)

թարգմանություն՝ на русском - кардамон, in English - cardamom

Հնդկական հայտնի համեմունքն ունի նուրբ համ և բուժական հատկություններ: Հիլը պայքարում է օրգանիզմի ծերացման դեմ, հալեցնում է ավելորդ ճարպերն ու կարգավորում նյութափոխանակությունը: Այն վաճառում են հատիկների և փոշու տեսքով՝ համեմունքների մասնագիտացված խանութներում:

Հիլը հրաշալի համադրվում է դարչինի, մեխակի, սև պղպեղի, զիրայի հետ: Սովորաբար, համեմունքը ուտեստների մեջ են ավելացնում  հենց սկզբից, որպեսզի այն փոխանցի իր համն ու բույրը:

Ստորև ներկայացնում ենք բաղադրատոմսեր, որտեղ հիլ է օգտագործվում:

Ռուլետ կակաչի սերմով և հալվայով
Փախլավա ընկույզով և չրերով
Քաղցրաբլիթներ
Ֆրանսիական կարկանդակ ”Quiche”
Չրերով և դարչինով ռուլետ
Շոկոլադե օրիգինալ կեքս
Եփած երշիկ բաժակի մեջ
Թխվածք ”Տնակ”
12