հնդկական ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - грецкий орех, in English - walnut
Հնդկական ընկույզը բոլորիս հայտնի է իր օգտակարությամբ: Այն պարունակում է PP, B1, B2 վիտամիններ, երկաթ, ցինկ, եթերային յուղ, սպիտակուցներ, յոդ և այլն: Հնդկական ընկույզից ձեթ են ստանում, որը խորհուրդ է տրվում օգտագործել հատկապես դիետաների ժամանակ:
Այն խոհարարույթան մեջ ունեն իր ուրույն տեղը: Խակ ընկուզներով պատրաստում են պահածոներ, իսկ արդեն հասած ընկույզներն օգտագործում են թխվածքների, դեսերտների, ձկնային ու մսային ուտեստների, աղցանների մեջ: Հատկապես համեղ են ստացվում ընկույզով օշարակները:
Ահա այս բաղադրատոմսերը կօգնեն Ձեզ հետաքրքիրր ուտեստներ պատրաստել:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/pahqayin-kat-4-420x400.jpg)
Կաթ ընկույզներից
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/elakov-cheescake-11-420x400.jpg)
Ելակով չիզքեյք
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/spitakadzavarov-axander-12-420x400.jpg)
Սպիտակաձավարով աղանդեր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/ciranov-rulet-7-420x400.jpg)
Ծիրանով ռուլետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/shokolade-salik-ynkuyznerov-6-420x400.jpg)
Շոկոլադե սալիկ ընկույզներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/citrusayin-raffaelo-13-420x400.jpg)
Ցիտրուսային “Ռաֆֆաելլո”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/bananov-kokosov-6-420x400.jpg)
Բանանով և կոկոսով պիրոգ