ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Կաթնաշոռով փքաբլիթ

Ֆրանկֆուրտյան կանաչ սոուս

Տորթ “Շվարցվալդ”

Ընկույզով տորթ նրբաբլիթներից

Խնձորի միջուկով բուլկի

Քափքեյք «Ferrero Rocher»

Կարտոֆիլով և մսով կարկանդակ

Շոկոլադե թխվածքաբլիթ

Կոկոսով և ելակով աղանդեր

Կաթնաշոռով բուլկի «Վարդեր»

Տնական մայոնեզ

Ռուլետ “Տրյուֆել”