ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Հյուսած բուլկիներ քունջութով
Տորթ «Ոսկե բանալի»
Տնական մայոնեզ մանանեխով
Հավի մսով բաց կարկանդակներ
Տորթ «Սնիկերս»
Կաթնաշոռային կարկանդակ «Ընձուղտ»
Բրաունի բալով, ընկույզով ու կաթնաշոռով
Նորվեգական թխվածքաբլիթ
Հայկական կաթնահունց
Թթվասերային կարկանդակ խնձորով ու դարչինով
Խոզապուխտով ու սնկով շերտավոր աղցան
Կաթնաշոռային կուլիչ իտալական մերենգայով