ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Տորթ «Գիշեր-ցերեկ»
Խմորիչով կաթնահունց խմոր
Աղցան «Մարտի 8»
Նարնջի կեղևով մաֆիններ
Կաղամբով թխվածքաբլիթ
Կարկանդակ «Խխունջ» պանրով ու խոզապուխտով
Խնձորով ռուլետ
Կրեմ «Գլյասե»
Տորթ «Սնիկերս» բեզեով
Գազարով ու բրնձով կոտլետներ
Կարամելային կրեմ տորթերի համար
Ճապոնական չիզքեյք