ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Գետնանուշով թխվածքաբլիթներ
Վաֆլե ձողիկներ շոկոլադե կրեմով
Պանրով ու խոզապուխտով կարկանդակներ
Գետնանուշով ու շոկոլադով բուլկիներ
Նարնջով կեքս
Զամբյուղներ՝ սպիտակուցային կրեմով
Լավաշով նախուտեստ
Շոկոլադե երկշերտ քափքեյք
Շոկոլադե տորթ
Թխվածք «Բլոնդի»
Մանդարինով պիրոգ
Տորթ «Պայթյուն»