ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Բալ ձնե մուշտակի մեջ
Մսով օլադիներ
Հավի սիրտ կաթնային սոուսով
Հավ՝ սոյայի մարինադով
Բանանով կեքսեր
Սպիտակաձավարով թխվածք
Աղցան Կուլիչ
Շոկոլադե չիզքեյք սալորաչրով
Նրբաբլիթներ «Սյուզետ»
Մարմարյա քաղցրաբլիթներ
Տորթ-մուսս Սրտիկ
Տորթ «Սևամորթ»