ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Մարմարյա թխվածքաբլիթ
Թեթև խմորով յուրահատուկ սնկեր
Նրբերշիկով և կարտոֆիլով կարկանդակ
Կարտոֆիլով և պանրով օլադի
Երկգույն կրուասան
Շոռակարկանդակ
Շոկոլադե տորթ պաղպաղակ
Տաք բուտերբրոդ – ձողիկներ
Բանանով և շոկոլադով մաֆիններ
Խտացրած կաթով և բանանով ռուլետ
Վանիլային չիզքեյք
Աղցան ”Կեսար շամպինիոնով”