ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Կաթնաշոռով պիրոգ
Շոկոլադե-վանիլային կեքս
Մեղրով տորթ թթվասերային կրեմով
Թխվածք ”Կրեմով կոներ”
Մեղրով թխվածքաբլիթ
Տորթ ”Շոկոլադե հրաբուխ”
Բազուկով աղցան
Կաթնաշոռով թխվածք
Արագ բիսկվիթ
Շոկոլադե տորթ կաթնաշոռային կրեմով
Շոկոլադե Բրաունի
Նապոլեոն խտացրած կաթով