ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Աղցան ”Հսկայական ձու”
Նախշերով ձու
Զատիկի կուլիչ
Աղցան ”Զատիկի բույն”
Յոգուրտով տորթ
Զատիկի հյուսքեր
Պելմենի ջեռոցում
Ընկույզով և չրերով կուլիչ
Շոկոլադե տորթ
Ձվով տարտալետկա
Բալով շոկոլադե տորթ
Զատիկի բուլկի