ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Լեհական թխվածք «Piernik staropolski»
Պանրով ձողիկներ
Պնդուկով տրյուֆելային տորթ
Շոկոլադե նրբաբլիթներով տորթ
Գերմանական կոնֆետ ”Եռանկյունի”
Հավի մաֆիններ կաթնաշոռով և բրոկոլիով
Պանրով բլիթ
Մեղրով տորթ սալորաչրով
Պիցցա – ռուլետ
Կաթնաշոռով և չամիչով թխվածք
Տորթ Զեբր
Շոկոլադե-ընկուզային միջուկով նրբաբլիթ