ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Կրեմ «Մուսլին»

Դդմիկով նագեթսներ

Ծաղկակաղամբով օլադիներ

Հոթ-դոգ

Կարամելային դեսերտ

Տապակած սուլուգունի

Բեկոնով ու ձվով բուլկիներ

Բանջարեղենով ձվածեղ

Աղցան թարմ ավելուկով

Կիտրոնով կարկանդակ

Շոռաբլիթներ բալի սոուսով

Դդմիկով ու մսով բլիթներ