ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Կրեմ «Մուսլին»
Դդմիկով նագեթսներ
Ծաղկակաղամբով օլադիներ
Հոթ-դոգ
Կարամելային դեսերտ
Տապակած սուլուգունի
Բեկոնով ու ձվով բուլկիներ
Բանջարեղենով ձվածեղ
Աղցան թարմ ավելուկով
Կիտրոնով կարկանդակ
Շոռաբլիթներ բալի սոուսով
Դդմիկով ու մսով բլիթներ