ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Քունջութով թխվածքաբլիթ

Կաթնային պիրոգ

Սրճային միջուկով բիսկվիթ

Պրոֆիտրոլի հավի կծու աղցանով

Խրթխրթան հավի թևիկներ

Արագ շոկոլադե կեքս

Չորաբլիթ

Տորթ-սուֆլե

Դդումով ամերիկյան պիրոգ

Ֆրանսիական օմլետ

Խնձորով և ընկույզով պիրոգ

Շոկոլադե չիզքեյք յոգուրտային կրեմով