ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Պաղպաղակ ազնվամորիով, շոկոլադով ու ընկույզով
Հաց համբուրգերի համար
Գազարով տորթ
Արագ տորթ կակաչի սերմով ու կոկոսի քերուկով
Նրբահամ բիսկվիթ
Եփած գազարով աղցան
Կաթնաշոռով ու ազնվամորիով բիսկվիթ
Բիսկվիթային տորթ հաղարջով ու եփովի կրեմով
Կաղամարով աղցան
Շոկոլադե տորթ եփովի կրեմով
Շոկոլադե կեքս
Կարտոֆիլով թխուկ