ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/kokosov-kitronov-tort-14-420x400.jpg)
Կոկոսով և կիտրոնով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-tropikana-16-420x400.jpg)
Տորթ «Տրոպիկանա»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/axcan-havi-krcqamsov-banjarexenov-10-420x400.jpg)
Աղցան հավի կրծքամսով և բանջարեղենով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/txvacq-kurabie-17-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ «Կուրաբիե»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/cheescake-sev-hagharji-mussov-13-420x400.jpg)
Չիզքեյք սև հաղարջի մուսսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/ciranov-tort-16-420x400.jpg)
Ծիրանով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-vagr-19-420x400.jpg)
Տորթ զոլավոր բիսկվիթով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/pamejana-smbukov-6-1-420x400.jpg)
Պարմեջանա սմբուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tnakan-lapsha-13-420x400.jpg)
Տնական լափշա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/biskvitayin-rulet-dzmeruk-21-420x400.jpg)
Բիսկվիթային ռուլետ «Ձմերուկ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/banjarexenov-mis-chinakan-dzevov-6-420x400.jpg)
Բանջարեղենով միս չինական ձևով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/katnashorov-pirog-placinda-8-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով պիրոգ «Պլացինդա»