ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Կաթնաշոռով ձողիկներ
Տորթ «Diabella»
Կիևյան տորթ
Բողկով աղցան
Նրբաբլիթով տորթ հատապտղային սոուսով
Չիզքեյք «Devil’s Food»
Տորթ «Tropezienne»
Գազարով չիզքեյք
Նրբաբլիթներով աղանդեր հունգարական ձևով
Տորթ «Թռչնի կաթ»
Մարմարյա չիզքեյք
Նախուտեստ սմբուկով և լոլիկով