ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Կիտրոնով ռուլետ
Լոլիկով, կանաչիով ու խոզապուխտով ձվածեղ
Մայոնեզով թխվածքաբլիթներ
Ընկույզով էկլեր
Դդմիկով ուտեստ լոլիկով ու պանրով
Կաթնաշոռով ու բալով պիրոգ
Բալով թխվածք
Խնձորով թխվածք
Վանիլային պաղպաղակ
Ձվածեղ շերտավոր խմորի մեջ
Բալով կարկանդակ
Կարամելային տորթ խնձորով