ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Կլոր գաթա
Տապակած ծաղկակաղամբ թթվասերային սոուսով
Փքաբլիթներ
Հացով զամբյուղներ – ձվածեղ
Տորթ ”Ֆրեզիե”
Աղցան ծովախեցգետնի ձողիկներով
Եփած խմոր կաթով
Խնձորով տորթ
Մեղրով տորթ հապալասի կրեմով
Կրոկետներ հավի մսով և պանրով
Տորթ “Ferrero rocher”
Պիցցա առանց խմորի