ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Լավաշով կարկանդակ
Դդումով թավշյա կեքս
Բալով թխվածք
Սպանախով և յոգուրտով տորթ
Տորթ «Նրբություն»
Պիրոգ հավի մսով և բրնձով
Խաչապուրի
Հնդկաձավարով և սպանախով նախաճաշ
Ելակով և նուշով տորթ
Տորթ Նապոլեոն
Սպիտակաձավարով աղանդեր
Փխրուն պիրոգ ազնվամորիով