ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Ելակով տարտալետկաներ
Կոկոսով թխվածք
Ելակով բուլկիներ
Ելակով քափքեյք
Սնկով ու վարունգով աղցան
Շոկոլադե կեքս համեղ կաթնաշոռային գնդիկներով
Աղցան «Ծիածան»
Ելակով կարկանդակ
Շոկոլադե կրեմ «Շառլոտ»
Տորթ «Արքայազն»
Շոկոլադե տորթ
Տորթ «Զեբր» թթվասերով